1st Giveaways ;)



Terma dan Syarat utk menyertai 
Giveaway Craftmerahjambu yg pertama.


THIS GIVEAWAY IS FREE TO PARTICIPATE..NO NEED TO BUY ANYTHING ;)

1. First of all, u need to be my follower in my blog & facebook (Craft Merah Jambu)

2. Click the 'like' facebook button (on the right side of this blog)

3. Post your opinion or creative tips on this post about Craftmerahjambu's blog 
or anything about crafting & sewing

4. You must write about this blog's giveaway at your own blog and include the pictures of Craftmerahjambu's giveaways time. You also must link my blog in your post!

5. Don't forget to write your name, email address and URL link of your blog post & your home address (to post the gifts if u are the lucky winner ;))


That's it..simple rite? what r u waiting for? join this giveaway rite now 
to win the mystery gifts! ;)
 Those who are fail to follow in time will not be included in the lucky draw list. 

This giveaway start today 
Sunday, 8th August 2010
will ends 18th August 2010 

You have 10 days only to join this blog's giveaway.

A lucky draw method is include your effective and creative tips about sewing&crafting 
will be used to find out the 3 lucky winners 

The names of the 3 lucky winners & the lovely+nice mystery GIFTS 
will be announced 
a week after the closing date.

Please join and wish you all the best!

 Thank you for your participation ;)


Regards,
pink.craft @ craftmerahjambu ;)


thanks a lot for your comments

44 comments:

  1. hi.. hopefully i am the first who join.. :)
    ok... now i would like to give u some opinion about your blog & craft...
    ok.. item on this blog mmg cantek... suke sangat... creative too.. but... kene tambah skit la.. (pendapat peribadi) tambah kn lgi item2 menarik dlm this blog..so customer lgi enjoy n xpuas mate memandang bile dduk sini,,, :) n 1 lgi.. kalo background blog ni color lembut ok jugak.. sbb background skarang agak garang untuk blog name CRAFTMERAHJAMBU... :) thats all.. tQ

    my name = NAA
    email add = aisy_wm@yahoo.com
    url link = http://aisygiveaway.blogspot.com/2010/08/craft-merah-jambu-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. NAA..

    thanks for ur tips ;)
    ttg item2 menarik tu,i will update soon
    congrats bcoz u'r the first to participate.
    hope u're the lucky winner! ;)

    ReplyDelete
  3. hye dear..ifa nak join gak ye..hihi
    nie cadangan n pendapat ifa..=)

    1. ifa rasa blog nie mmg dah lengkap la sebagai blogshop..sebab awk dh dah ade order form..details information..details item yang dijual pun okie sebab u dah letak size item..jenis bahan..harga..=)
    2. ifa rasa template nie cuba u cari yang cute n nice..sebab template yg sekarang nie cam susah la nak baca ayat2 kat sidebar nie..or maybe tukar warna font yg gelap lg ke..=)
    3. pastu kan..yang list item tue..ifa rasa better u list ikut jenis item yang u jual la..cthnye pensel box,bags..lagi senang customer nak pilih items apa yg dorg nak tgk..sebab cam konpius u guna nama2 yang u letakkan..memang kat label kategori dah ade..tapi kdg2 dorg xperasan..=)
    4. utk bahagian gambar items..ifa rasa okie dah..kalau dpt letak lagi besar lagi bagus kot..senang customer nak tgk..n more details.bhgn dlm items ke..xpun..cube gune model ke pegang..lagi menarik kan??
    5. pastu pe kata utk follow ur blog tue letak atas??lagi senang customer nak folo..chat box tue pun..letak bghn atas la..senang dorg nak tanye apa2 nt kat u..=)

    nie je kot ifa nak cadang n bagi pendapat..hope okie je dear..jgn marah ek..=)

    my name: tiefazatie
    email: pinkteddy84@gmail.com
    entry url: http://tiefazatie.blogspot.com/2010/08/1st-giveaway-by-craftmerahjambu.html

    if me yang lucky nt me bg my address kat u ek..hihi

    ReplyDelete
  4. Nak join giveaway ni ea..=)

    ni pendapat aina:

    1) yang letak tab kat atas tu dah ok, cuma bahagian tepi blog ni x berapa nak nampak. Maybe colour dia x menonjol dengan background blogni...

    2) Pastu, kalau senarai barangan yang cratf merah jambu buat, apa kata letak kat side bar, pastu kalau orang nak order, boleh klik kat ctu untuk details dia. X perlu letak semua gambar, cuma 1 sebagai contoh.

    3) Pastu kalau boleh follower dengan shoutbox letak kat atas, senang nak cari..=)

    4) last sekali, jual sekali kat FB pun ok. Sebab orang baru je beli on9 dari FB...Sebab senang jugak nak beli through FB..=)

    tu je rasanya..=)
    xpe, improve pelan..=)

    name: NOR FARAH AINA

    email: ara_aina989@yahoo.com.my

    entry url: http://ainasukacontest.blogspot.com/2010/08/craft-merah-jambu-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
  5. hye..saya dah join. this are several suggestion to u.

    1. kalau boleh teraturkan sedikit susunan dalam blog ini.
    2. letak beberapa item yang telah di hasilkan, so pengunjung boleh tengok.
    3. tak perlu letak lagu background kerana boleh menganggu pembaca
    4. tukar template blog yang lebih bersesuain
    5. gunakan warna tulisan yang lebih kemas dan jelas
    6. tak perlu letak widget yang boleh mengganggu pembaca.
    7. yang lain semua ok! cuma perlu disusun supaya senang pembaca mencari info.

    ok itu sahaja suggestion yang boleh saya bagi untuk mengimprovekan lagi blog ini. hope tiada tersinggung apa-apa kerana itu cuma cadangan. ok! hope diterima. askum.

    nama: sheila
    email: sakura_shei@yahoo.com
    link: http://fideila.blogspot.com/2010/08/pink-craft-giveaway.html

    adress akan diberi jika saya yang bertuah ok. hehe.

    ReplyDelete
  6. nama: geebjib
    email: djfcloset@yahoo.com
    entry url: http://geebjib.blogspot.com/2010/08/craft-merah-jambu-ga.html

    cadangan ada di entry blog :)

    p/s: if im the lucky one, nanti sy bg home address. bahaya letak sini :P

    ReplyDelete
  7. thanks for all participants ;)
    byk cadangan yg memberangsangkan & menarik
    insya'Allah..sy try improve my blog based on comment korang ek.tq ;)

    ReplyDelete
  8. ish ish.. sy da join tp cm silap.. haha.. sy wat komen tu kat blog sy. xpelah, sy post gak kat sini every komen plus yang kat entry sy.. heeeee~~

    sy rase blog shop anda ni buleh tahan lawa.. ngan backgroud yg mmg menapakkan tema blog anda. lots of colour. i believe that those colors can attract the youths. might be trendy and stylo girls. ececeh~~ yelah, no one wants to be left out in fashion rite?
    saya suke those widgets yang buleh tukar ke bahse2 yang len. it will make other ppl probably from other countries to buy your product.
    em.. pas tgok pic pic produk anda, saya mau suggest kalu letak pic produk tuh, better amek pic yang from every angle. means kalu produk beg tuh, amek ler skali gmbor dlm beg. so, planggan buleh tau, bape byak poket yang ader kat dlm. bese lah, pompan kan kekadang cerewet sket. ehekk :P
    saya ni teringin ler nk carik cm lappy pouch yang cam cumel2. harap ader lagi stok stok yg len.
    ish.. byak lak komen kan.. ni last,pomish!.. sy ader jmpe website ttg menda sulam sulam ni. saje nk share. masheh~~ tekan SINI.

    ** kalu nk view yg TEKAN SINI, pi bkk blog sy.. sowi. terover lak wat kat blog sy sndirik hehehe~~ excited maaaaaa..

    name :ferra
    post :http://ferrafareez.blogspot.com/2010/08/gift-away-again.html
    blog : http://ferrafareez.blogspot.com

    masheh. tlg bagi menang hahha!

    ReplyDelete
  9. hi there..
    thanks for ur opinions..
    byk nye opinion yg membuka ruang minda sy. ;)
    it's ok dear. xmarah pn..alhamdulillah. sume teguran tu utk memperbaiki blog sy yg br bermula ni ;)
    thanks sume..hrp2 esok ramai lagi yg bg opinion+tips..tp kn, xramai yg bg tips utk crafting+sewing stuff..hrp lps ni ade la ek.

    TQ sume!

    ReplyDelete
  10. Salam..

    Aisha join GA jugak ya..

    nama : Adyshariz (Aisha)
    Email : Najwwa@gmail.com
    link : http://ady-shariz.blogspot.com/2010/08/my-1st-giveaways-by-craft-merah-jambu.html
    Blog : http://ady-shariz.blogspot.com

    Pendapat mengenai ShopBlog nie
    1) Blog dah menarik tuk di jelajah
    2) Tapi yg sebelah kanan tu, payah skit nak baca
    3) Susun atur kat belah kanan tu mungkin boleh di olah balik, rasa mcm tak kene pulak
    4) Templete mungkin boleh di tukar mengikut tema tajuk blog

    itu aje yg dpt diberikan, mungin shiella boleh jelaja ke blogshop yg lain dan mengambil sedikit idea dr blog2 yg ada..

    Maaf andai tulisan aisha menyakitkan hati..jgn mara ye...

    moga blogshop ini terus maju dan suksess..

    thanks..

    ReplyDelete
  11. salam..amor join..

    url :http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2010/08/1st-giveaways.html
    id blog: amor
    id fb: Dya Haha
    email: amormie007@gmail.com

    ai rase, blog ni dah kiut dah...cuma klu g,bar reben kat background tu lagi tecit sket, lagi ok kot..ampunnn..hihi...then, ape kata u wujudkan loyalty package atau diskaun card to follower atau buyer2 u...sure2 dpt attract utk mereka mmbeli dgn lebih kerap.hihi..then, buat point collection dari setiap pembelian, then sape yg berjaya kumpul 1000 point, dpt redeem 1 brg craft..hihi...ok x?

    ReplyDelete
  12. visit here:
    http://craftbloggerdotmy.blogspot.com/2010/08/craft-merah-jambu-give-away.html

    id:RMA

    ReplyDelete
  13. Aisha : thanks..4 ur info,my blog baru je berumur 9 days ;) comments2 sume sy akan ambik utk improve my blog spy lbg efektif.xmrh pn.dun wori.tq yea ;)

    Dya Haha: idea yg bernas!xpnah lak terfikir ttg bonus point tu. ;) sy akn pertimbangkn.. thanks!

    RMA : thanks a lot 4 advertise my 1st giveaway! ;)

    for others..hrp2 ramai lg yg join lps ni.nk tgk plak opinions+tips yg lain ;)

    ReplyDelete
  14. Count Me

    http://mamapapaaqish.blogspot.com/2010/08/1st-giveaways.html


    Pendapat mama barang yang dihasilkan amat cantik dan mmpunyai ciri2 kesenian yang tersendiri...hanya tangan2 orang seni je yang leh wat jkraftangan macam ni yang memerlukan daya kreativiti yang tersendiri..selain harga yang ditawarkan amatlah berpatutan & menarik..
    walaupun barang yang dihasilkan simple...tapi yang penting kualiti barang...

    tips mama..blog crafmerahjambu ni perlu register kat blog craft zone http://craftzone-my.blogspot.com/(kalo lom register la) sebab kat blog tu banyak mengumpulkan pelbagai blog2 hasilkraftangan yang cantik & menarik, dengan cara wat GA ni pun leh promote blog Craftmerahjambu...semoga makin success lepas ni k...

    damia_nurin@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. hi Anje a.k.a Mama Balqis.. ;)

    pendapat & cadangan yg menarik!
    thanks 4 ur support!
    sy lom reg kt craft zone lg..i will
    TQ!

    ReplyDelete
  16. leyna join jugak ye..

    http://leenasaffee.blogspot.com/2010/08/craft-merah-jambu.html

    btw...nice blog...cute meyh...
    harga2 barang kat sini semua nya ok..ok..berpatutan...sebab daripada observation leyna..orang ramai suka kan benda2 yang cantik,comel..tapi harga murah...kan...nice~

    ReplyDelete
  17. saye join ye

    dulu saye penah tanya akak kalo x de blog bley join kew.saye da buwat dah pe yg akak suruh arap2 sempurna lah ye. akak bley tengok FB . saye da link dah.
    pada saye blog ni dah sempurna da cuma satu je,template tu buwat org susah nak bace.

    follower id ;Ana
    kat FB ; Jannah Othman
    email ; anacute1996@yahoo.com

    kalo x cukup bagitau k

    ReplyDelete
  18. tq Leyna & Ana..4 ur interesting opinions..

    Ana : awk terlupa sertakn skali link ke fb awk.. ;) hrp awk sertakn skali k.blh sy pg view..tq

    ReplyDelete
  19. Salam kenal, pink.craft !
    Dah follow : ummu umar, aishah
    Facebøok: aishah azman zwjh megat
    Email add: zwjhmegat@gmail.com
    Post kat blog,
    http://mygiveawaysgallery.blogspot.com/2010/08/craft-merah-jambu-by-pinkcraft-1st.html
    Kat blog dah ada letak cadangan utk pink.craft..cuma tambah sikit.,
    Tips - cuba buat kelainan mengikut kmahiran tersendiri pd ur craft, samaada dri sgi kkmasan jahitan,atau aksesori..sbb dah ramai jg buat craft & jual kat blog. Dan u post gambar smua yg u dah pernah buat di blog ni..Smoga sukses..

    ReplyDelete
  20. salam ummu umar..

    TQ for join the giveaway~
    ttg jahitan tu, sy br lg berjinak dlm dunia jahitan kak ;)
    br sebulan ade mesin jahit.tula buat yg simple2 dulu
    insya'Allah..after this, i'll create another craft.
    byk idea dlm minda ni,tp ms sy terbatas.
    if sy ada masa,sy akn create those things.. ;)
    TQ for ur opinion..sy akn improve my sewing technique..TQ so much sis!

    ReplyDelete
  21. salam.. saya nak join jugak yer.
    pandangan saya ialah:

    1. Tulisan tak berapa jelas.
    2. Lagu yg agak mengganggu
    3. Letak contoh design di bahagian side bar.
    4. Pilih Background & Header yg lebih sesuai.
    5. Buang widget yg kurang sesuai dan susun atur layout agar lebih senang dibaca.

    p/s: Huraiannya boleh dibaca di link blog saya. Agak panjang kalau nk letak di komen ini. Harap ianya dapat membantu :)

    name : Bunga
    email: izkhan.mirza23@gmail.com

    URL link :
    http://bungacokelat.blogspot.com/2010/08/1st-ga-craftmerahjambu.html

    home address : Kalau saya bertuah, saya bagi yer alamatnya :)

    sekian, terima kasih
    Selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  22. SALAM..I WANT TO JOIN THIS~ =)

    seriously bile 1st time i dengar or baca nama nie i rasa blog nie mesti sweet as their name....YEZSAAAA!!!!!!!memang betul pun....blog nie memang comel...sangat comel...items dalam blog nie pun not bad...sweet & cantek-cantek belaka....so memang tak heran laa kalau items dalam blog nie boleh buatkan orang tertarik..memang mampu menarik perhatian ramai laa especially orang macam i yang minat barang-barang macam nie......tapi kan..kalau boleh betta tukar background blog nie....bukan tak sesuai...bukan tak cantek...tapi background dlm blog nie menampakkan blog nie sedikit serabut laa....ade part2 tertentu yang susah sangat nak baca....so rasanya blog nie mungkin jadi lebih menarik bila ada background yang lebih simple & sweet....mungkin juga boleh gunakan soft color macam baby pink, baby purple or baby peach...well itu cuma pendapat i jerk...hehehe...ok laa...akhir kata dari i blog nie memang cantek menarik tertarik kau memang da bom!!!!!semoga success slalu...luv yaa~~muaxcchhhhhhh~~


    name : Dina Riana
    email: FairyFysha@gmail.com

    URL link :
    http://fairyfysha.blogspot.com/2010/08/craft-merah-jambu-1st-giveaway.html

    home address : nanti i bagi kalau i bertuah~ =)

    ReplyDelete
  23. maaf ya

    http://www.facebook.com/Jannah Othman/2010/08/1st-ga-craftmerahjambu.html

    nak senang lagi akak bukak je FB Craft Merah Jambu
    tu saye dah add dah

    ReplyDelete
  24. salam.. ;)

    i interested to join your exciting contest..

    this is my entry about your contest :

    http://izzanissewdiary.blogspot.com/2010/08/craft-merah-jambu-giveaway-contest.html

    my opinion is a lighter background is better for your blog texts and i would like to share this very nice blog layout maker :

    http://www.scrappinblogs.blogspot.com/

    i am izzatul izzanis
    email izzahalizzanis@gmail.com
    and my blog http://izzanissewdiary.blogspot.com

    i'll email you my address if i am one the winner ye..

    thanks!

    ReplyDelete
  25. Salam Ramadhan dear ;)

    first of all, love ur blog name!!
    'CraftMerahJambu'

    ok, pendapat kita tntg blog awak.. blog ni cantik.. produk2 mnarik... n lg menarik kalau design blog ni ubah sket... m.be blh tkr template agar bahagian di side bar lebih teratur ;)

    http://neaflerida.blogspot.com/2010/08/craft-merah-jambu-giveaway.html

    emel : flerida_haliza@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. tq for ur opinions, Izzanis & nEa FleriDa! ;)
    hope ramai lg yg join lps ni...
    sbb contest ni akan berakhir dlm ms 4 hari je lg!
    rugi xjoin... ;)
    a mystery gifts are waiting for the 3 lucky winner!
    what are u waiting for? ;) (like what mizz nina sings..he2)

    ReplyDelete
  27. hyep..

    ain join yea..

    http://azrynain.blogspot.com/2010/08/1st-giveaways.html

    azryn.ain@gmail.com

    ReplyDelete
  28. hye dear..

    eira nak join jgak tau..

    id folower:eira
    facebook: eira sya
    emel:fizieira_567@yahoo.com
    http://eiralovechess.blogspot.com/2010/08/1st-giveaways.html


    ~eira rasa blog ni memang cantik...
    semuanya lengkap... tapi kalau boleh kan follower tu kena letak atas sikit. biar mudah para blogger nampak.
    ~baground pun cantik n comel.. tapi tulisan tu kalau boleh kena terangkan sikitla..coz sukar nak baca..hehe..
    ~kalau boleh lagu tu elok letak bawah biar nampak sedap skit..
    ~susunan kena teratur skit..hehe

    **ni eira punyer pendapat..hehe..jgn marah kalu ada salah n silap ek...

    ReplyDelete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  30. salam,
    Pjaz dah join GA ni

    http://buahpauhmangostan.blogspot.com/2010/08/craft-merah-jambu-1st-giveaway.html

    id: Pjaz aka kud0o
    fb: Shinhye anjellpjaz
    email: nikfizah@gmail.com

    ReplyDelete
  31. salam,
    Pjaz dah join GA ni

    http://buahpauhmangostan.blogspot.com/2010/08/craft-merah-jambu-1st-giveaway.html

    id: Pjaz aka kud0o
    fb: Shinhye anjellpjaz
    email: nikfizah@gmail.com

    ~item on this blog mmg cantek
    suke sangat

    ~creative too (Pjaz suka sangat org yang kreatif)
    tapi pjaz x lah kreatif cam kat Craftmerahjambu
    cayalahhhhhhhhh... =)

    ~Pjaz pun xpuas mate memandang bile duk sini,,, :)

    ~Name untuk blog ni pun unik CRAFTMERAHJAMBU... :)

    ~Kalau letakkan background yang ade kaler pink pun cantik jugak kan..hehehe
    (ni pendapat Pjaz la)

    tq ^_^

    ReplyDelete
  32. folo u ke 52..
    joined this GA
    emel: nurhafiz2009@yahoo.com
    link
    http://nurhafiz2009.blogspot.com/2010/08/1st-giveaways.html

    overall memang menarik
    only that
    susah nak baca- mungkin sebab backgroundnya..
    pastu kdg2 buat GA or discount ke..

    anyway good luck

    ReplyDelete
  33. hai,
    join GA gak

    http://iefadesign.blogspot.com/2010/08/craftmerahjambu-giveaway.html

    mnat gan kaler riben2 tu,
    cma adjust la sikit sidebar tu,bkan pe byak info2 pnting kat situ kan...nnt de bloggers @ visitor yg penin2 lalat...heheh

    iefadesign
    iefa_beck77@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  34. salam saya join GA ni ya...

    pendapat mengenai blogshop ini
    backround dah ok....
    header tak berapa tersusun ayat2 nya...
    gunakan huruf2 yang sama besar...
    pelbagaikan sudut gambar craft
    nyatakan berapa saiznya..
    pelbagaikan item2 yang menarik...
    kelainan hasil CRAFTMERAH JAMBU,kepuasan bagi pelanggan anda..

    http://nettskerepek.blogspot.com/2010/08/1st-giveaways.html

    id: nadiah
    email: sisnadiah@gmail.com
    fb: netts juna

    ReplyDelete
  35. salam saya join ya..

    http://impianalamaniman.blogspot.com/2010/08/1st-giveaways.html
    id: imanmom
    email: nonemom@gmail.com

    pendapat saya tentang blog ni,backround ok dah cuma header perbaiki tulisannya..
    perbanyakkan item yang dijual
    selalu bg diskaun...

    ReplyDelete
  36. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  37. salam perkenalan..cik tom pun nak join ur 1st GA ye...

    id follower:tomato gurl
    link:http://tomatogurlslife.blogspot.com/2010/08/1st-giveaways.html

    Tips or komen psl blog or craft;
    1) sheila boleh tanya pak cik google tentang apa yang latest design craft ni....
    2) kalau boleh design craft tue ikut trend yang latest mcm kartun apa yang tip top sekarang??(attract budak2 or emak budak)...design yang jadi kegilaan remaja sekarang2??contoh cam movie twilight..(attract girl)...kalau musim bola(epl ke ape skang ek??)buat la product untuk peminat bola??(ni nak attract girl beli kat boyfriend..harap lelaki tak la..hehe)...
    3) rasanya dah OK ada detail form, size dan harga craft...
    4) boleh letakkan hasil craft yang dah dihasilkan kat sidebar...senang customer nak tengok..
    5) yang lain OK just perlu susun teratur supaya senang customer nak survey ur product..

    Harap CraftMerahJambu tak marah ye...blog cik tom pun biase2 je..hehe..

    ReplyDelete
  38. Salam perkenalan,

    Saya nak juga sama2 join yea

    http://ummuabdullahdanhajar.blogspot.com/2010/08/1st-giveaways-by-craftmerahjambu.html

    Jemput dtg blog saya,ada saya huraikan tentang point cadangan saya mengenai blog,Pemasaran dan tentang jahitan/Craft.Terlalu panjang utk ditulis disini...harap penyetaan saya diterima yea.

    id: ummuabdullahsyaakir
    email: kolekacanghijau2@gmail.com

    ReplyDelete
  39. Salam kenal...

    count me in

    Pendapat ikhlas dari saya, kraf2 yang awak mmg cantik, memang menarik tapi awak perlu template yg sesuai utk blog awak. Background ribbon nih dah ok cuma bahagian sidebar agak serabut. Just need some modification and it will be better. Keep up ur good work!

    Email: rosrusli@gmail.com

    address nanti saya bagi kalau saya yang bertuah ya...

    ReplyDelete
  40. salam kenal.. join gak..

    pendapat utk blog ni :

    * Tuko template blog y lebih ceria n simple.. ekceli.. side bar sebelah kanan susah nk baca krn tulisan tenggelam dlm template riben tu.

    * Mungkin blh memperbaharui header y lbh segar agar dpt menarik semua k sini..

    * Dari segi kraf.. semuanya comel..cantik n cun... lagi suka kalo ada riben2 / hairband utk kanak2.. nak kasi kat ank saya.. hehehhe

    LINK -->
    http://fasyafrina.blogspot.com/2010/08/1st-giveaways-by-craft-merah-jambu.html

    ID : lya @ mama Asya
    email : lya_afrina@yahoo.com

    ReplyDelete
  41. Salam to all

    Finally, my giveaway contest end!
    Thanks sooo much for ur participations..
    In a week from now, i will announce the 3 LUCKY WINNERS!
    Just wait for it! ;)

    GEWD LUCK EVERYONE!
    THANKS FOR UR SUPPORT!

    ReplyDelete
  42. laaa..abis dah ke..huhuu..baru ingat nk join..saya cukup minat craf2 ni, tp xkretip..anyway, best of luck in future!

    ReplyDelete
  43. last joining..huhu..

    suka ngn org yg kreatif..n blog yg pamerkn kekreatifan pemiliknya...perbanyakkan hasil2 kraf yg baru yekkk

    http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com/2010/08/1st-giveaway-craftmerahjambu.html

    nama:lisa
    email:shazlis_xtrem@yahoo.com

    ReplyDelete
  44. Salam,saya datang lagi yea..

    Cadangan saya untuk CraftMerahJambu

    -Tentang Blog

    Saya tak pandai sangat dalam bab2 edit blog ni,cuma background blog yang digunakan sekarang buatkan tulisan sidebar sebelah susah sikit nak baca.

    -Adakan badge blog khusus untuk mempromosikan lagi blog ni pada kawan2 dan pembeli.
    *Mungkin boleh rujuk pada wansteddy/Whitey mommy untuk pengubahsuaian blog,header dan badge blog.

    -Kongsikan entri tutorial craft/jahitan "Do it yourself" dengan pembaca.

    -Paparkan gambar setiap jahitan/tempahan yang dah dilakukan untuk pembeli.Ini lebih memudahkan pembaca untuk tentukan pilihan kraf/Produk.


    -Pemasaran

    -Boleh buat link exchange/blogwalking selalu dengan kawan2 dan pembaca.

    -Boleh register blog di:
    http://craftzone-my.blogspot.com/
    http://yourshoppingkaki.blogspot.com/

    -Iklankan diblog2 terkenal seperti Redmummy.com

    -Adakan diskaun untuk pelanggan dan follower.

    -Adakan wakil jualan untuk pembeli di Semenanjung Malaysia.

    -Jahitan/craft

    Boleh pelbagaikan jenis jahitan/craft:
    --Tote bag,diaper bag,tiny Wristle,tissue holder,nursing cover,hp casing,

    --jenis Felt Craft
    key chain,hp charm,cute botton,coin pouch.

    Luaskan lagi bidang jahitan:
    Bedsheet set,bedung,barut,cushion cover,blanket,plushies


    Ini blog2 craft yang adakan giveaway dan saya juga sertai.Mungkin boleh jadikan panduan dari segi jualan,promosi dan barangan yang dihasilkan.

    http://intanzcraft.blogspot.com/
    http://tote-boutique.blogspot.com
    http://yanacraft.blogspot.com/
    http://tinicraft.blogspot.com/

    ini id saya:ummuabdullahsyaakir
    email:kolekacanghijau2@gmail.com

    ReplyDelete

CMJ ChatBox


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.